Proizvodnja

Naša visoko kvalificirana radna snaga (preko 20 godina iskustva u proizvodnji komponenti za plinske turbine) kao i vodeća znanja u zavarivanju superlegura na bazi nikla omogućuju nam izradu proizvoda i pružanje usluga najviše kakvoće. Ispunjavajući najviše zahtjeve za certificiranje i najstrože standarde kvalitete, INPIRIO pruža OEM razinu kvalitete po realnoj tržišnoj cijeni. Fleksibilnost i pouzdanost naših procesa kao i izvrsne prometne veze putem međunarodnih zračnih luka te cestovnih i pomorskih ruta od mjesta proizvodnje omogućavaju nam ispunjavanje vrlo kratkih rokove isporuke.

Radionica

Od ukupne površine 12.000 m2 cijeloga proizvodnoga pogona područje radionice obuhvaća 2000 m2, opremljeno desecima visokotehnoloških jedinica za zavarivanje, manipulatorom za zavarivanje, brojnim jedinicama za prešanje, industrijskom peći, strojem za savijanje, mosnom dizalicom za teške terete, sustavima za mjerenje i NDT sustavima u skladu s najnovijim stanjem tehnike. Uredska zgrada pokraj radionice osigurava prostor za odjele inženjeringa, dizajna, logistike i uprave.

Zavarivanje

INPIRIO koristi prednosti posebnih jedinica za zavarivanje, dodatno fino podešenih putem vlastitih stručnjaka kako bi zadovoljavali najviše zahtjeve proizvodnje i najveće razine kvalitete. Jedinstveno podešavanje i prilagodba tih jedinica omogućava nam zavarivanje s niskim unosom topline i dubokom penetracijom električnog luka kao ključnim elementom za postizanje visoke kvalitete zavara s niskim opterećenjima.

INPIRIO je svoje postupke zavarivanja certificirao kod TÜV SÜD Agencije za testiranje i certificiranje. Završne kontrole zavara obavljaju se kako interno tako i od strane atestiranih instituta za kvalitetu kao neovisnih trećih strana prije isporuke.

Kao dio usluge, INPIRIO izvodi kompleksne i zahtjevne popravke zavarivanjem na terenu (na primjer popravci tijekom redovnih ili vanrednih inspekcija) gdje je nadzor točnog unosa topline bitan za ispunjavanje najviših kvalitativnih zahtjeva.

INPIRIO pruža usluge zavarivanja za

 • Superlegure
 • Visoko legirane čelike
 • Ugljične čelike
 • Aluminijske legure

Tehnologija prešanja

Naša stručnost i jedinstveni pristup kod toplog ili hladnog prešanja, zajedno s vlastitim razvojem alata za prešanje i prilagođenom opremom omogućava nam da proizvodimo kompleksne trodimenzionalne površine s najvišom preciznošću. Kao sastavni dio naših procesa, sve kompleksne površine se kontroliraju pomoću 3D mjernih sustava kako bi se osigurala dimenzijska usklađenost naših proizvoda.

Naš standardizirani proces započinje dizajnom točnoga 3D CAD modela, nakon čega slijedi razvoj lijevanog modela što u konačnici rezultira krajnjim proizvodom, visoko preciznim alatom za prešanje.

Prije same proizvodnje konačnoga alata ili komponente cijeli se proces simulira. Ovisno o rezultatima simulacije, možda je potrebno proces dalje optimizirati kako bi se postigla željena razina točnosti. Ovakvi postupci i uloženi trud vezano uz dizajn i inženjering zajedno s nepobitnom stručnošću u tehnologiji prešanja omogućuju nam postizanje najkompleksnijih oblika s minimalnim gubitkom debljine stijenke otprešane ploče.

Primjer naših mogućnosti prešanja je ilustriran u tablici dolje

Postupak prešanja Oblik  Debljina ploče
Vruće prešanje  Jednostavan < 120 mm
Vruće prešanje Složen   < 35 mm
Hladno prešanje Jednostavan < 50 mm


Portfolio proizvoda

 • Zavarene i presvučene strukturne komponente od
  • Superlegura
  • Visoko legiranih čelika
  • Ugljičnog čelika
 • Lijevane komponente
  • Precizno lijevane komponente
  • Masivne lijevane komponente
 • Razni potrošni proizvodi

Neki primjeri uspjeha u proizvodnji

 • Proizvodnja / inženjering GT komponenti ekvivalentnih GT11D5, GT9D za PEMCO, Kraljevstvo Saudijske Arabije
 • Proizvodnja komponenti ekvivalentnih GT13E1®* Single Burner CC Inner Liner za INDONESIA POWER, Indonezija
 • Proizvodnja komponenti ekvivalentnih GT13DM®* Hot Gas Casing za TNB REMACO, Malezija
 • Proizvodnja / inženjering GT komponenti ekvivalentnih GT13DM®* za TNB REMACO, Malezija
 • Rekondicioniranje komponenti ekvivalentnih GT13E1®* EV burner CC Inner Liner, Intermediate Liner, Hot Gas Casing, Turbine Vane Carrier za CENTRICA ENERGY, Ujedinjeno Kraljevstvo